dimarts, 22 d’abril del 2014

IB3, UNA RADIO/ TV DE PA AMB FONTETA

Quedi clar que el que escriguí no va contra els professionals de base d'IB3, Radio o TV. Els responsables del qué escriurè a partir d'aquí no son mès que els que marquen les pautes. I quedi clar que, al manco avui, no vull parlar de si a partir d'ara l'informació que ens darán serà fada o salada.
      Començarem per la televisió. Respecte a aquest medi avui he arribat a la conclusió, ja ho sospitava, que es una auténtica televisió de poble. De clientelisme. Ja em direu a quina televisió seriosa veureu mès de mija hora a l'informatiu estrella del día (mig dia) dedicat a temes similars com els del pa en caritat ¿Volen dir que avui no hi havía cap tema més important que aixó? Jo ho entenc. Tal vegada sia l'unica manera de fer clientelisme. Jo conec a molta de gent, del mon de l'esport i en general, que sempre ha dit pestes d'IB3 TV. Aixó fins quan ells, aquets suposats detractos, han sigut d'una manera o altra, protagonista de qualque programa. Així, per tant, si avui han parlat de deu pa en caritats, es evident que han fet un grapat de nous clients. I tot per el fet de, no parlar de temes ineteressants, sino de temes que interessen als protagonistes. A ningú més. Així les coses, no es extrany que els responsables de la televisió estiguin més que preocupats per la paulatina perdua d'espectadors per l'Informatius Mig Día, mentre es manten l'audiencia al vespre i al cap de setamana.
       Però aixó no es tot. ¿Fins a quin punt es normal que IB3TV, una televisió pública, dediqui tantes hores com han fet aquesta pasada setmana, a processons i altres parafarnalies d'aquest tipus? I més tenint en compte que estam parlant de un estat -en teoría- aconfesional constitucionalment parlant...
       I de la televisió passam a la radio, organisme respecte al qual, Elena Serra, presentadora de l'informatiu Mig Día d'IB3TV, anunciava amb sintomes de triomfalisme que "IB3 Radio ha augmentat un 45 per cent la seua audiencia". Caramba, he penssat, estam parlant de xifres importants. Peró seguidament l'han cagada. El que ha redactat, o dictat la noticia, s'ha equivocat, oblidant que a vegades es millor callar. Em refereixo a quan Elena Serra ha dit que "a partir d'ara, IB3 Radio te 16.000 escoltants diaris..."
        16.000 escoltants diaris, tenient en compte que Baleares te un parell de milers per damunt el milio de habitants, suposa parlam d'un percentatge que apenes frega el 15 per cent. Un percentatge baix, penso. I més si tenim en compte que Catalunya Radio, amb tot l'odi que tenen molts de balears cap a lo català, està en 25.000 escoltes diaris.
        De totes maneres no es estrany el fracás d'IB3 Radio tenint amb compte algunes de les seves estrelles, com es el cas, per exemple, de la tendenciosa (per a ser suaus) Angela Seguí. En poques paraules, que per fer una radio/televisió de pa amb fonteta, com es el cas de IB3, no importar gastar la milionada que es gasta.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada