dimarts, 10 de juny del 2014

UNS AUTÉNTICS PIDOLAIRES

Estic avargonyt. Ho dic ben de veres. Empegueït. Penso que tenc motius més  que sobrats. Avui mateix, llegint la premsa, quasi m'he posat vermell de indignació. Segons Gabriel Escarrer, vicepresident de Meliá, "los ciudadanos de Balears han de hacer todo lo posible para que el futuro Rey de España venga a Mallorca y siga siendo el mejor embajador turístico que podamos tener", per a llavors afagir "creo que en la medida que el pueblo mallorquín le agradezca y se aproxime y sea amable, estoy convencido que le atraeremos".
         O sía, que els hoteleres, amb Escarrer al davant, no es cansen de demanar almoina. Perque demanar almoina em sembla aquesta comedia que s'ha iniciat de la abdicació de Juan Carlos ençà. Com si els Reis, siguin els que siguin, no fossin lliures d'estiuetjar a on els surti de les bolles. I consti, que tan sols repassant el llistat de persones poc més o manco importants (o conegudes) que han visitat Marivent, soc un de els convinçuts de que, en contra del que mantenen alguns, els Reis (Juan Carlos i Sofia) sobornats o no (barco teniem) han sigut uns extraordinaris promotors per a Mallorca, però tambè soc un de els convinçuts de que els que venen ara (Felipe i Leticia) tenen dret a que no els atalabin. Aixó per una banda. I per l'altra, si el senyor Escarrer te ganes de fer la pilota, menjar el membre o el que sia al Rei (i fer el que sia a la Reina) sient "amables" i altres herbes, que ho faci. No tenc cap inconvenient, ara, als mallorquins, que ens deixi en pau.
       Però els Escarrer, i els hoteleres en general, no son els únics que fan el ridicul en aquest sentit. No son els únics en demanar almoina. Ja que aixó es, demanar almoina. Al llistat de pidolaires tambè hi hem d'afagir els politics. Tant els municipals com els autonómics. Els del Consell, de moment, son els únics que no s'han fet notar tant en aquest sentit, ara, tant Isern, com Bauzá, o la portaveu del Govern, i algún altre que em pugui haver passat per alt, fan auténtica pena. Es, senzillament, vergonyós.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada